פנאי - פורטל התיירות של הגליל מערבי

כניסה ללקוחות
צימרים ובתי מלון מסעדות ואירוח אטרקציות ואתרים טיפולים וספא טיולים ומדריכים תרבות ואומנות שופינג ומתנות לקבוצות וארגונים

כדאי לכם



תרשיחא וסצינת האוכל

מסעדות ותיקות וחדשות, גורמה, חומוס, מזרחי, בלקני, אלכוהול, דגים ופירות ים, בקלאוות, פלאפל, שווארמה, סמבוסק, גלידות וכמעט כל מה שתרצו לאכול. תרשיחא מסתמנת כמעצמה קולינרית, והמגמה לא עוצרת לרגע. סקירה ומיפוי מסעדות ובתי אוכל / אייל כץ

מאז ומתמיד היו בתרשיחא מסעדות טובות. אבל דומה שמה שעובר על הכפר הגדול והמרכזי הזה בשנה האחרונה הוא כמעט בלתי נתפס במונחים גליליים. מסעדות חדשות צצות שם חדשות לבקרים, מצטרפות אל הוותיקות, וביחד יוצרות מקבץ מסקרן, מגוון ולרוב טעים של מסעדות כמעט מכל סוג. היזמים הם יהודים, מוסלמים, נוצרים, תושבי ערים ותושבי קיבוצים, וכך גם קהל הסועדים: מגוון, מחפש בילוי טוב של שעה קלה, וליהנות מאוכל ומהמפגש עם אנשים. 
ברוב המקומות אכלתי בעצמי, באחרים סעדו שליחי מגזין "פנאי" ועל אחרות שמעתי ממקורות אמינים. אז הנה מיפוי ואפיון המסעדות, כשאנחנו נכנסים לתרשיחא מכביש 89 מכיוון מעלות, עושים סיבוב דרך השוק, חוזרים לרחוב הראשי ומטפסים לכיוון כפר ורדים. נסיעה טעימה. 
 

קסם הבלקן  
מסעדת טרנסילבניה
 
ותק: שבע שנים 
מה אוכלים: אוכל מזרח אירופאי, במיוחד מאזור הבלקן. לדוגמה: קוסטיצה ועוד בשרים המעושנים במקום, רגל קרושה, סטייקים לבנים, גולש, קבב, נקניקיות ופפנאז' לקינוח. 
דבר הסועד: מאוהב. אוכל מיוחד וטעים, מארח כלבבי, סועדים מהסביבה ואף כאלה שמגיעים במיוחד ממרחקים אווירה משוחררת וביתית.  
כביש מעלות תרשיחא, , פתוח בימים שני עד שבת מהבוקר עד שעות הערב המאוחרות, 04-9973958. 
 

כתום ומתוק 
ממתקי אלאמיר
 
ותק: הרבה שנים 
מה אוכלים: בקלאוות, כנאפה, עוגות שמנת, הכל מיוצר במקום. 
דבר הסועד: הכנאפות והבקלאוות פשוט מצוינות. טריות, איכותיות, נדיבות גם ברכיבים היקרים יותר (פיסטוקים, למשל), ומעולות לטיפוח הכרס. 
קניון סיטי סנטר ליד כיכר השוק, פתוח בימים שני עד שבת 9-21, 04-9974637, 052-7076267. 
 
 

יוגורט איטלקי 
פראש-ברי
 
ותק: כמה חודשים. 
מה אוכלים: יוגורט איטלקי משובח, פרוזן-יוגורט, עוגות, מאפים, גלידות של אנדרי המפורסם מיפו, גלידה מטוגנת, ופל בלגי, קרפ, קפה ועוד.  
דבר הסועד: טרם אכלתי ברצינות, אבל קיבלתי כמה טעימות מגו'רג', בעל המקום. טעים ומבטיח, ממליץ בלב קל. 
קניון סיטי-סנטר, פתוח בימים שני עד שבת מ-10 עד השעות הקטנות, 052-7214288. 
 

הסניף הראשון 
גלידה בוזה
 
ותק: כמה חודשים. 
מה אוכלים: בעיקר גלידה, אבל איזו! יש גם קפה טוב, ופל בלגי מילקשייק ועוד, אבל הגלידה זה העיקר. 
דבר הסועד: יופי של מקום להתרענן בו, טעמים משובחים באמת, וכמה מיוחדים, ומקום שכיף לשבת בו בפנים או בחוץ על המרפסת הקטנה. בשלט הפרומו שבישר על פתיחתה הקריבה של המסעדה, נכתב "הסניף הראשון בארץ", ואני בהחלט בעד. 
רחוב ראשי, ליד כיכר השוק, פתוח בימים שני עד שבת מ-10 בבוקר עד חצות, ובימי ראשון מ-17, 054-2874156. 
 

זריז על האש 
שיפונדרה
 
ותק: כמה חודשים. 
מה אוכלים: שיפודים על האש, צ'יפס וסלטים. פרגיות, כבש, קבב המבורגר ועוד.  
דבר הסועד: טרם הספיקותי, אבל נראה כפתרון נחמד למי שרוצה לאכול טוב, מהר ובמחיר סביר. ואגב, המקום פתוח כל הלילה עד לשעות הבוקר, ככה שאם בא לכם איזה עגל טוב בשתיים בלילה, אתם מוזמנים.  
רחוב ראשי, ליד כיכר השוק, פתוח מ-10 עד לשעות הבוקר. 
 

ישר מהטאבון 
זעתר וזית
 
ותק: כמה שנים. 
מה אוכלים: מאפים מהטאבון וחומוס. המצטיינים: פיצה, סמבוסקים ממולאים בדברים טובים כמו שווארמה, לבנה, תרד ועוד, לחם בעג'ין ופיתות. אפשר לשבת במקום או לקחת. 
דבר הסועד: טרי וטעים, יופי של פתרון לארוחת ביניים, ויופי של פתרון לילדים. 
בניין סראיא, ליד כיכר השוק, קומת קרקע בחניון. פתוח בימים שני עד שבת בשעות 22:00-7:00, 077-4661495. 
 

בורא פרי הים 
רומילי
 
ותק: כמה חודשים 
מה אוכלים: פירות ים, דגים, בשרים, פסטות ועוד. המקום משמש כמסעדה, בר וקפה, והתפריט מגוון מאוד. 
דבר הסועד: אוכל טוב, סגנון מאוד אישי של השף איליה, התלהבתי מאוד ממנת פירות הים הזוגית שאכלתי שם ו"מסלט רומילי", ששילב בצורה מפתיעה ומרעננת המון מרכיבים, כולל שרימפסים, פלחי לימון, עליי ביבי, שקדים, רצועות תפוחים ועוד, שחוברו ברוטב מצוין.  
בניין סראיא ליד כיכר השוק, קומת קרקע. פתוח בימים שני עד שבת מ 10:00- בבוקר עד השעות הקטנות, 052-5993059. 
 

דג על הגג 
מיקי'ס טופ-ויו
 
ותק: כמה חודשים 
מה אוכלים: מסעדה פאב על הגג, עם יופי של נוף, בירה מהחבית במבחר מצומצם אך איכותי, ותפריט הכולל מנות של דגיםף, פירות ים ובשרים. 
דבר הסועד: תענוג. בירות טובות (קוכל ואדלוויז כהות ובהירות) ומנות דג נהדרות. הספקתי לבקר כבר כמה פעמים, דגמתי סלמון מעושן, מנת מליטות, מנת שרימפס ומרק דגים, ותמיד נהניתי מיופי של מנות. 
בניין סראיא, קומת גג, פתוח בימים שני עד שבת מ-19:00 עד השעות הקטנות, 0545-202332. 
 

מוציאים לחם 
לחם בר
 
ותק: כמה חודשים. 
מה אוכלים: בעיקר לחם. יש גם גבינות איכותיות, יינות ועוד מוצרי מעדנייה. 
דבר הסועד: לחם שאור איכותי, מקמח מלא, שנאפה במקום והוא פשוט מצוין. יש מגוון טעמים: שיפון, קימל, אגוזים, בצל, כוסמין ועוד. 
בניין סראיא, פתוח בימים רביעי, חמישי ושישי עד 15:00, גידי 054-7633346. 
 
10 
בירה ובקלאווה 
אבו ג'ימי
 
ותק: המון שנים 
מה אוכלים: קקונדיטוריה למיני מתיקה כמיטב המסורת הערבית: בקלאוות, כנאפות ועוגות קרם. אבל יש כמה טוויסטים: במקום בר שאפשר לשתות עליו בירה טובה מחבית, ויש בקלאוות כשרות בהשגחת הבד"צ ורבנות מקומית.  
דבר הסועד: מתוק וטעים. מקום טוב להפסקה קטנה במהלך הבילוי בשוק של שבת. 
רחוב השוק, פתוח בימים שני עד שבת בשעות 8-21, 04-9974552. 
 
11 
מנה, מנה 
פלאפל יוסף
 
ותק: כמה שנים 
מה אוכלים: בעיקר פלאפל, אבל יש גם כמה בשרים על האש - פרגיות, קבב וכאלה. 
דבר הסועד: פלאפל טעים, בטעם של פעם, אחת משתי פלאפליות הבית שלי. 
רחוב השוק, פתוח ימים שני עד שבת 9-18, 050-4778129. 
 
12 
חדר האוכל 
מסעדת אל אמיר
 
ותק: המון שנים 
מה אוכלים: בשרים על האש, סלטים, חומוס משובח, תבשילים וממולאים. בשישי יש עלי גפן ממולאים וקישואים ממולאים - ואפשר גם לקנות הבייתה. 
דבר הסועד: יעיל, טוב ומשביע, עם כמה הברקות. הממולאים פגז, והחומוס כמעט כמו של חומוסייה. בכפר ורדים, שרבים מתושביה יוצאי קיבוצים, מכנים אותה בחיבה "חדר האוכל של כפר ורדים", בעיקר כי תמיד אפשר לפגוש שם פנים מוכרות. 
רחוב השוק, פתוח שני עד שבת מהבוקר עד הערב, 04-9979059. 
 
13 
תאנים וזיתים 
השוק בשבת
 
שוק תרשיחא פועל בימי שבת בלבד, משש בבוקר עד 15:00. מלבד ביגוד, מוצרי סידקית טקסטיל וכאלה, יש בשוק כמה דוכני אוכל מעניינים. בין דוכני הירקות והפירות אפשר למצוא כמה דוכנים מובחרים באמת, ובעונה גם כמה מוצרים שקשה למצוא במקומות אחרים: מלפפון בלדי, פקוס, צמחי תבלין ומאכל (זעתר, עולש וכדומה), דוכני זיתים ושמן זית טובים, פיצוחים וגם את איברהים שבקיץ מוכר סברס ותאנים בלדי שהוא קוטף בעצמו, ללקק את השפתיים. 
 
14 
חומוס ועוד 
חומוס פול אל חיאט
 
ותק: כמה שנים טובות. 
מה אוכלים: חומוס בכל צורות ההגשה הידועות: נטו, עם גרגרים, עם פול, מחלוטה, משאושה. יש גם סלט ירקות, חציל בלדי בטחינה שכמוהו לא טעמתם, בשרים על האש וצ'יפס. 
דבר הסועד: אחלה חומוס, בכל צורות ההגשה. טרי וטעים לא פחות מהחומוסיות המיוחצנות. והחציל בטחינה? רק הוא שווה את הנסיעה שלכם לגליל. 
בחניון ליד השוק, פתוח שני עד שבת מהבוקר עד אחה"צ, 054-48035567.  
 
15 
רק חומוס 
חומוס עאטף 
ותק: הרבה שנים 
מה אוכלים: רק חומוס בצורותיו עם תוספות: צ'יפס, משאושה, מחלוטה, פול, ירקות טריים, ויש גם חומוס עם בשר.  
דבר הסועד: חומוס מעולה, ראוי לכל סופרלטיב שתמציאו. מאהר, בעל הבית הנוכחי, ממשיך מסורת משפחתית עם המון אהבה וטעם. 
רחוב נרקיס מעל השוק, פתוח בימים שני עד שבת מ-8 עד 16, 04-9971713. 
 
16 
הפאב  
כמון 
ותק: כמה שנים 
מה אוכלים: בעיקר שותים, בירות טובות מחבית (מרפיס, למשל), וגם תפריט אוכל נחמד, כולל מנות בשריות פיצה ועוד. 
דבר הסועד: יופי של אווירה, על שולחן או על הבר, מוסיקה נפלאה במיוחד לחובבי פינק פלויד, קלפטון ועד כהנה וכהנה דיסטורשנים. והפיצה מיוחדת, דקיקה ומופלאה. אגב, לבעל הבית קוראים סמים, ותודו שזה כבר נשמע מבטיח. 
רחוב ראשי מעל בית הספר, פתוח בימים שני עד שבת מ-19 עד השעות הקטנות, 04-9976537. 
 
17 
טעים ומשפחתי 
מסעדת ברהום 
ותק: שלוש שנים 
מה אוכלים: בשר על האש, סלטים, צ'יפס, תבשילים מיוחדים ועוד. 
דבר הסועד: מסעדה נהדרת, שהולכת על המוכר והטוב בתוספת כמה דברים שאין בכל מקום. בתבשילים, למשל, אני פשוט מאוהב במנסף העשיר, ובעונות המתאימות אפשר ליהנות מסלט עולש, ג'רג'יר ועוד. מחירים מאוד הוגנים וחיוכו הצנוע של יוסף מתנוסס ממרום 200 הס"מ שלו, ומלווה את הארוחה במתן קרדיט מתאים לכל הדודות והסבתות שאחראיות על התבשילים השונים. 
כביש ראשי, ליד כיכר העיריה, 04-9576752. פתוח בימים שני עד שבת כולל. 
 
18 
פאב גורמה 
גרנדי 
ותק: כמה שנים 
מה אוכלים: מצד אחד מנות בשריות של סטייקים, קורדון בלו, טי בון ועוד, ומצד אחד המקום מתפקד כפאב לכל דבר בעיקר בשעות הלילה, ומעוד צד הוא גם בית קפה. 
דבר הסועד: מצטער. בעוונותיי לא הספקתי, אבל חברים טובים נשבעים שטעים ומגניב שם, והמחירים הוגנים ביותר. 
רחוב מותנבי ליד כיכר העירייה, פתוח שני עד שבת מלפני הצהריים עד השעות הקטנות, 04-9570793. 
 
19 
גורמה חלוצי 
אלומה ביסטרו צרפתי 
ותק: 13 שנה. 
מה אוכלים: מנות גורמה, מהמטבח הצרפתי, תוך שימוש בחומרים שמגיעים מהגליל ותפריט שמשתנה בהתאם לעונה. 
דבר הסועד: קלאסה, אולי היהלום שבכתר, מהמסעדות שהחלו את סצינת המסעדות האיכותיות בגליל. מנות גורמה בעיצוב נהדר ויופי של טעמים. בביקורי האחרון פתחתי במנת שרימפסים צרובים בצ'ילי ואורגנו, שהוגשו על מצע של ממרח חצילים ופיסטוק בליווי פלפל שושקה. העיקרית הייתה פילה לוקוס שמוגש עם ציזיקי לימונים ומתובל בעדינות בקצח, שתיהן מנות שנסקו לגבהים כבירים של טעם. גם המחירים הוגנים ביחס למה שמקבלים, במיוחד אם הולכים על העסקיות שלהם (מוגשות גם בשישי ושבת בשעות הצהריים). 
האלון 16 (כביש תרשיחא כפר ורדים), פתוח בימים שני עד שבת, 04-9574477. 
 
20 
סטארס 
ותק: שלוש שנים 
מה אוכלים: בבוקר ארוחות בוקר על בסיס חביתות, כל היום סנדביצ'ים, פיצות ובשרים על האש, ובלילה פאב על המרפסת עןם מוסיקה ואלכוהול.  
דבר הסועד: טרם דגמתי ברצינות. חבר שעובד מעל המסעדה מספר כי הוא נהנה לאכול שם צהריים, ומדובר בחבר שבוחר די בקפידה את מה שנכנס לו לפה.  
אזור תעשייה תרשיחא כפר ורדים, פתוח שני עד שבת מהבוקר עד השעות הקטנות, 04- 9572866. 
 
 
21 
הבה נרגילה 
ליאלי תרשיחא 
ותק: כמה שנים. 
מה אוכלים: בעיקר מעשנים - נרגילות. התפריט כולל סנדביצ'ים, נקניקיות, בירות ושתייה קלה, אבל המקום נחשב למגניב ביותר. יש שולחן ביליארד, מוסיקה, ישיבה בחוץ או בפנים, ואננספור נרגילות מקצועיות וטבק בטעמים. המחירים לעישון נעים בין 15-20 שקלים, תלוי בטבק, וצעירי כפר ורדים כולל הצעיר הפרטי שלי והחבר'ה שלו מבלים שם הרבה ובכיף.  
דבר הסועד: סומך על המילה של הילד, במיוחד מאז שחצה את המטר שמונים. ואגב, אנשי הסביבה קוראים למקום סמך, על שמו של בעל הבית החייכן. 
אזור תעשייה תרשיחא כפר ורדים, פתוח מ-12 בצהרים עד חצות, 052-7026776. 
 
עוד בתרשיחא 
שווארמה ג'וני (סניף של השווארמיה בכפר יסיף) בקניון סיטי סנטר (22); "איימי" - שווארמה טובה, שניצלים בפיתה וגם פיצוצייה בבניין סראיא (23); ממש בסמוך לה פיצה מרגריטה (24); שתי מאפיות: מאפיית תרשיחא (25) ומאפיית שאהין (26); סנדבצ'ייה טובה מול כמון (27); שני מרכולים: הווארי (28) על הכביש הראשי מעל קניון סיטי-סנטר, והמרכז הגדול למזון (29) באזור התעשייה הקטן בואך כפר ורדים; ומינימרקט קטן המצטיין במבחר גדול של שתייה חריפה, מנימרקט מוסא (30) ליד מסעדת אלומה. 
 
 
היסטוריה של 900 שנה 
היישוב תרשיחא מתועד כבר מימי הצלבנים במאות ה-12 וה-13, ולכל אורך ההיסטוריה היה כפר מרכזי וחשוב. חלקים מההיסטוריה שלו השתמרו, ובהחלט ניתן להסתובב בסמטאות לבד או בליווי מדריך וליהנות ממשק כנפי. במלחמת השחרור ידעה תרשיחא קרבות קשים, הפצצה מפורסמת מהאוויר והרבה טרגדיות.  
מבחינה מוניציפלית תרשיחא היא חלק מהעיר המעורבת מעלות תרשיחא. היא גובלת במושב מעונה ובכפר ורדים ואוכלוסייתה כוללת נוצרים ומוסלמים במספר כמעט שווה ומיעוט דרוזי.

תגובות לכתבה



  • המעשנה בטרנסילבניה 1
    המעשנה בטרנסילבניה 1
  • קונדיטורית אל עמיר 2
    קונדיטורית אל עמיר 2
  • פראש ברי 3
    פראש ברי 3
  • גלידת בוזה 4
    גלידת בוזה 4
  • שיפונדרה 5
    שיפונדרה 5
  • זעתר וזית 6
    זעתר וזית 6
  • רומילי 7
    רומילי 7
  • מיקי'ס טופ ויו 8
    מיקי'ס טופ ויו 8
  • לחם בר 9
    לחם בר 9
  • אבו ג'ימי 10
    אבו ג'ימי 10
  • פלאפל יוסף 11
    פלאפל יוסף 11
  • אל אמיר 12
    אל אמיר 12
  • שוק תרשיחא 13
    שוק תרשיחא 13
  • אל חיאט 14
    אל חיאט 14
  • חומוס עאטף 15
    חומוס עאטף 15
  • כמון 16
    כמון 16
  • ברהום 17
    ברהום 17
  • אלומה 19
    אלומה 19
  • סטארס 20
    סטארס 20
  • ליאלי 21
    ליאלי 21