פנאי - פורטל התיירות של הגליל מערבי

כניסה ללקוחות
צימרים ובתי מלון מסעדות ואירוח אטרקציות ואתרים טיפולים וספא טיולים ומדריכים תרבות ואומנות שופינג ומתנות לקבוצות וארגונים

כדאי לכם



לאכול יצאנו

צרפתי, רוסי, לבנוני, ישראלי, ספרדי, בשר, גבינות, שוקולד, פירות ים ומה לא. כמעט בלי שהרגשנו הפך האזור שלנו לממלכה קטנה של מסעדות מיוחדות וטובות. אז נרתמנו למשימה, והלכנו להתנסות על בשרנו. כלומר על בשרם / צוות פנאי

ארגנו לעצמנו יופי של משימה, ולכם, גולשים יקרים, כמה המלצות שעוד תודו לנו עליהן. יצאנו לאכול בשורה של מסעדות איכותיות מהאזור, חלקן ותיקות וחלקן חדשות, והבאנו מה שנקרא "רשמים". מראש בחרנו במסעדות שיש לנו איתן הכרות, או לפחות שמענו עליהן הרבה עדויות טובות. לכן תמצאו כאן תשבחות בלבד. וחוץ מזה, פסח הוא זמן לבלות, לא? אז נחסוך לכם את הדאחקות על המשימה העיתונאית הקשה, עודפי הקלוריות וכובד האחריות, ונצא לדרך. 
 

בשבחי העישון 

מסעדת טרנסילבניה - מסעדה רומנית. כביש מעלות תרשיחא (ליד משתלת חוות הסוסים), 04-9973958, 050-7307622. 
 
את מסעדת טרנסילבניה אני אוהב בגלל הבעל-בית, נזיל אנדריאס, שהוא גם איש כלבבי, גם מכין אוכל מצוין ועושה את זה עם לא מעט תעוזה. באזור דליל אוכלוסייה הוא מפעיל מסעדה רומנית, עם מאכלים כמו רגל קרושה (מצוינת, מרגל חזיר), איקרה, דג מטיאס, נקניקיות פטרוצ'יאן, או מרק צ'ורבה, לא בדיוק הפיתה והחומוס של עמישראל. נכון, אלו שאינם מסתדרים עם המטבח המזרח אירופאי יכולים ליהנות מעוף מעושן, סטייק פרגית או קבב רומני, אבל לב התפריט מגיע מהמטבח הרומני-הונגרי, וחובבי הז'אנר יכולים לחגוג. 
הפעם הגעתי לכבוד חידוש בתפריט. בשרים מעושנים, שמבלים כמה שעות טובות בעשן בתוך המעשנה שבחצר המסעדה, ולאחר מכן עוד כמה דקות קצרות על צלחתו של הסועד. ובמיוחד עניינה אותי הקוסטיצה, צלעות חזיר מעושנות, מאכל שקצת קשה למצוא במקומותינו. 
וזה הולך ככה: מותן שלמה של חזיר חביב, שהקריב עצמו למען מטרה נעלה, מוכנסת למעשנה. שם הוא מבלה בתוך עשן עם ניחוח עדין של תבלינים במשך כמה שעות. העישון דורש מיומנות והשגחה. בין הגחלים לנתח הבשר מפריד מגש עם מים, למניעת חריכה, ויש להקפיד שמצד אחד תהיה בעירה מתמדת, ומצד שני, שהטמפרטורה תהיה כל הזמן קרובה ל-80 מעלות, אך לא תעבור אותה. אחרי כמה שעות הנתח מוכן והוא מוצא אחר כבוד למטבח. שם הוא נפרס לצלעות, ללא העצם. לפני ההגשה עובר הנתח עוד צלייה קלילה על גריל הפחמים, ומכאן לצלחת. 
מדובר בבשר בעל טעם עשיר, עם עטיפת שומן דקיקה וטעימה ועוד פס שומני באמצע כל נתח. ככה שכל ביס מערבב לך בפה את טעמו העשיר של הבשר והנימוחות של השומן. זה אולי לא מה שרופא המשפחה היה ממליץ כתפריט מוריד כולסטרול, אבל האושר שנתח כזה יכול להסב לחובב בשרים שווה הכל. 
הארוחה כללה גם רגל קרושה, פטריות מוקרמות, מבחר סלטים ואיקרה לבנה, שהיוו להקת חימום ראויה לכוכב האמיתי – הקוסטיצה. זו הוגשה בליווי תפוחי אדמה אפויים (אפשר גם צ'יפס, אבל טיפונת ריספקט לרופא המשפחה בכל זאת יש). לקינוח, איך לא, הזמנתי פאפאנאז' – סופגניות גבינה קלילות טובלות בהר של קצפת, כשחברתי לארוחה הלכה על בלינצ'ס מתוקים. שני הקינוחים תרמו את שלהם לשמחה, ובין כה וכה הבדיקה השנתית היא רק בעוד כמה חודשים. 
טרנסילבניה, כביש מעלות תרשיחא (ליד משתלת חוות הסוסים), 04-9973958, 050-7307622. 
אייל כץ 
 

ויוה אספניה 

אדלינה, אוכל ספרדי. קיבוץ כברי, 04-9952707 
 
בשיאו של הערב תמצתה מיכל את החוויה של "אדלינה": זה פשוט כיף שהכל כאן מקצועי עד הסוף. ובאמת, במסעדת אדלינה ניכרת ההקפדה בכל. החוויה מתחילה כבר בכניסה. חניון מגונן, מבנה ישן ומקסים ששימש בעבר כבית התרבות של קיבוץ כברי, נוף לים, עיצוב פנים חם (כולל צילומי שחור לבן מתולדות הקיבוץ וטאבון ענק שאחראי לחלק נכבד מהתקרובת) ושירות מיומן ומקצועי. 
וכמובן, האוכל. פשוט תענוג צרוף. אחרי קדימון של לחם הבית ומבחר מטבלים פתחנו, איך לא, בטאפאס לזוג. ממרח חצילים עדין, פאטה כבד עוף, קציצות טלה ברוטב מיוחד עם נגיעת עמבה, קרפצ'יו סלמון, קרפצ'יו בקר, פטריות אפויות בטאבון עם גבינות ועשבי תיבול ומולים שחורים על מצע עדשים שחורים ובצל בקרמל. אחרי הפסטיבל הזה הגיעו העיקריות. היא קיבלה ניוקי מיוחד (מאפה ריבועי, על בסיס סולת וגבינות) ברוטב פטריות מוקרמות, ואני הלכתי על פארידה עזת טעם שנלקחה עד הקצה עם נגיעות של מלח אוקיינוס. שנינו ליקקנו אצבעות. קינחנו בכנאפה המוגשת בליווי גלידת פיסטוק. חוויה מענגת לכל החושים. 
בימים שני עד חמישי מוגשות עסקיות משתלמות (65, 69 או 75 שקלים לסועד, תלוי בעיקרית), ובשישי בראנץ'. 
אייל כץ 
 

צרפת באגם 

הדרל'ה, ביסטרו צרפתי באגם מונפורט, מעלות, 052-4804950 
 
בשורה התחתונה, הדרל'ה היא גסטרונומיה במיטבה. המסעדה שוכנת על שפת אגם מונפורט, בחלל דו מפלסי. היא מוגדרת כ"ביסטרו צרפתי", והמשמעות היא מנות שממלאות את הצלחת, ומתאימות גם לסועד ישראלי רעב במיוחד. סיון אמסלם, השף הצעיר שהקים את המסעדה יחד עם אשתו הדר, מקפיד על עיצוב המנה תוך שימוש בשלל צבעים, ורק הטעם יכול להתחרות בעיצוב הנאה. 
חציל קלוי, שהגיע כמנה הראשונה, הוגש כשהוא מגולגל ביד מיומנת ומסביבו פסים מתוקים וטעימים להפליא של פירות יער ופסיפלורה. האיש הזמין כבד אווז על מצע קונפי תפוח עץ בניחוח קינמון, והוא היה טעים ומשובח בדיוק כמו שזה נשמע. 
למנה העיקרית נבחרו פילה לברק עשוי בגריל, שבשרו היה עדין ורך וקיפוליו נמשחו בנדיבות בסלסה ורדה (VERDE), רוטב ירוק שמקורו בעשבי תיבול. הלברק הוגש על מצע רטטוי, זר צבעוני ומרנין של ירקות פריכים צרובים קלות, כשמעל לכל רוטב אסיאתי נפלא.  
העיקרית הגברית הייתה אנטרקוט בגריל על מצע תפודים זהובים. הסטייק היה עשוי בדיוק במידה הנכונה, רך מבפנים וצרוב יפה מבחוץ, מפולפל ומומלח בצורה מדויקת – פשוט נפלא. 
המנות הוגשו בליווי לחם הבית המעולה וזיתים סוריים בכבישה ביתית, והשירות אישי, אדיב ומקצועי. 
במסעדה ניתן ליהנות מטעמו הייחודי של יין הבוטיק "לסקוב". 
יש עסקיות (59 ו-79 שקלים), והמחירים סבירים ביותר. 
אתי ברוש 
 

כשהבשר שר 

מורגנפלד, סטייק האוס. כשר. מושב לימן, 04-9524333 
 
מורגנפלד זה קודם כל בשר. מקצועי, משובח, מוקפד מהחיתוך דרך היישון ועד לצלייה וטעים בטירוף. אבל גם המסביב חשוב, והוא כיפי לא פחות. המסעדה ממוקמת בפאתי מושב לימן בקצה שדה פתוח ושוכנת במבנה עץ מעוצב בטוב טעם. אח בחורף, מרפסות פתוחות לקיץ, מפלסים ששומרים על תחושה אינטימית גם כשהמקום מלא ושירות מחויך ומקצועי. וכן, יש דברים טובים גם לצמחוניים, אבל החגיגה הגדולה היא שלנו, השייכים לזן הטורפים. 
לריפוד הדפנות קיבלנו לחם הבית עם מטבל זיתים מעולה ואנטי פסטי. אחר כך הגיעה מנת פתיחה שכללה קבבוני טלה עסיסיים, אמפנדאס פריך ובשרני וצ'וריסוס עז טעם. ואז הגיעו הסטייקים. אנטרקוט ענק, עבה ועסיסי, שנכנע בקלות וממלא את הפה בטעם מופלא עם כל נעיצת שיניים. מדהים, אבל יש עוד. לידו הגיע נתח אסדו נטול עצם (בכל יום צולים כאן כמות נכבדה של אסדו). מטבעו, זהו נתח שדורש יותר עבודת לסת עד שהוא מתמסר, אבל המאמץ נושא פרסים. הבשר פשוט שר על הלשון והטעם הבשרני העמוק מענג עד דמעות. קינחנו במוס שוקולד (פרווה, אבל מעולה) ויצאנו משם שני גברים שבעים ושמחים במיוחד. יש עסקיות. 
רביב צור 
 

הידד, שוקולד! 

ארט דה קוקו, קפה מסעדה ומפעל שוקולד. כרמיאל, 1-700-700-359 
 
עקרונית, אני איש של בשר. מעשית, אני נשוי. ואם זה היומולדת שלה, הולכים אחריה ואך טבעי היה שנבדוק את ארט דה קוקו. גאוות המקום, בצדק, היא מוצרי השוקולד המעולים של השוקולטיירית מיכל להב. אבל נחטא למקום אם לא נציין את המסעדה הטובה, המגישה תפריט חלבי מעולה, שכולל ברוסקטות, לזניות, קיש, טרין זוקיני, פסטות וסלטים. 
אבל בארט דה קוקו הקינוח הופך לעיקרית. הגענו עם הנוער, מה שאיפשר לנו להתנסות בשלושה קינוחים ובמשקה שוקולד. שמות הקינוחים מבטיחים, המראה הפיסולי מעצים את הציפייה והתוצאה עולה על כל דמיון. הבת ואני הלכנו על מנה זוגית בשם "תשוקה" – פונדו שוקולד של פירות העונה ועוד פינוקים. כלת היומולדת הלכה על "קערת עינוגים" – עוגת שוקולד חם המוגשת עם גלידת וניל וקצפת. והבן השמרן הסתפק במשקה שוקולד חם. כולנו הפרחנו לחלל קריאות עונג בלי לעשות חשבון לסועדים שמסביב. ידענו – כשהם יגיעו לקינוח זה יקרה גם להם. 
את המקום מנהלים איתן ומיכל להב. מיכל למדה את המקצוע במשך 10 שנים בבלגיה, שווייץ, צרפת, גרמניה וארצות הברית, וזה ההסבר שלה לפלא המתוק: "אנחנו מייבאים שוקולד בלגי ושוויצרי, משתמשים בשמנות יקרות ועובדים לפי הקונדיטוריה הצרפתית הקפדנית בלי לדלג על שום פרט". מרגישים. 
יש גם עוגות ופרלינים לאכול במקום ולקחת. 
אייל כץ 
 

גורמה ופסנובות 

הבקתה בין הנחלים, מסעדת גורמה אירופאית. אילון, 04-9806725 
 
היינו שני זוגות. כבר בכניסה, לצלילי הפאסנובות והסול ולמראה מבנה העץ החמים, עלה מפלס המצב-רוח. ההוראות שקיבלה המלצרית היו ברורות ומדויקות: דברים טובים, ושלא יהיו שתי מנות אותו דבר. וככה יצא שלראשונות נהנינו מבר סלטים קרים ומפואה גרא בליקר גרנד מרינייה, כמנות ביניים קיבלנו מוסקה עם בשר עגל וכבש ואת ה"מיקס-רוסט", מנה מיוחדת הכוללת רוסטביף, הודו ולשון מעושנים, כבושים וצרובים בגריל וגם פטריות מוקפצות – פטריות חורש ושמפיניון עם טופו ועשבי תיבול. 
הוודקה, היין והלימונצ'לו שליוו את ההתרחשות רק הוסיפו לאושר הגדול. כעיקרית לקחנו מיקס גריל, מחבת לוהטת כשעל מצע ירקות מונחים סטייק אנטרקוט, סינטה, פרגיות, צ'וריסו בקר וקציצות עגל וכבש, כמות בשר שמספיקה בקושי לשכונה בינונית ברמת גן. התגברנו באומץ, ואף קינחנו במאפה שוקולד חם המוגש עם גלידת וניל, וגם עם טבלרון, קרם שוקולד ממולא שקדים, סיום משובח לחגיגת אוכל שמצטיינת באיכות וכמות כאחד. 
כדאי לדעת: המסעדה שוכנת בלב חורש ארצישראלי וצופה אל נוף הנחלים שרך ובצת.  
אייל כץ 
 
 

מזרחי זה רוסי 

בטברנה, אוכל אירופאי ומזרח אירופאי. אגם מונפורט, מעלות. 04-9976206 
 
את "בטברנה" ביקרנו בערב הפתיחה. אוקסנה, בעלת הבית המקסימה, הסבירה שהכיבוד בערב רק קרוב לתפריט הקבוע, אבל ממילא יהיו כל הזמן הפתעות. 
המקום מקסים. בחורף תיהנו שם מאח עצים, וכשנעים יותר אפשר לשבת על מרפסת העץ הממוקמת ממש מעל מימי אגם מונפורט, מרחק נגיעה מההאגמיות והברווזים המשייטים. 
לפתיחה כרסמנו שיפודי עץ עמוסי נקניקים מעושנים וירקות, העמסנו קוויאר אדום (שהוגש בתוך צדפה) על פרוסות לחם הבית, ולעסנו בתאווה סלט מפתיע ומצוין של כבד עוף עם בצל וסלטים מעניינים. לכל אלו נלווה יין הבית, מוגש בקנקן זכוכית ועושה טעים ושמח. ממבחר המנות העיקריות שהוגשו בחרתי בפילה דניס משובח שהתלווה לפירה קטיפתי ותבשיל חם של אורז עם בשר. 
בערב הפתיחה שרו שתי זמרות מצוינות, בצרפתית, עברית ורוסית. אוקסנה מבטיחה שמדי פעם יהיו הפתעות כאלו גם במהלך סופי השבוע. 
הסגנון של המסעדה הוא קוסמופוליטי. רוסי, איטלקי, רומני ועוד, והתפריט יכלול פלטות של דגים, גבינות ונקניקים, ארוחות בוקר טובות, דגים ופירות ים ובשרים על האש. המחירים, אגב, הוגנים עד מאוד. 
אייל כץ 
 

הקוד פוצח 

אלומה – ביסטרו גלילי. תרשיחא, 04-9574477 
 
מסעדת אלומה שלצדי כביש תרשיחא כפר ורדים ציינה לאחרונה שבע שנים להיווסדה והשיקה תפריט בראנץ' חדש בימי שישי. המסעדה עטפה אותנו בחום כפרי עם אור נעים, ריהוט עץ מוקפד ומוסיקה מצוינת. 15 דקות מאוחר יותר, כשטעמנו כמה מהמנות החדשות, הבנו כי בעלי המסעדה – אילן ואלפא פרי – ולא פחות מכך השף הראשי (לצידם של אלפא ואילן) טל זאבי פיצחו את הקוד ליצירת מסעדת גורמה אנינה, ועם זאת נטולת התנשאות. 
קלמארי צלוי על מצע תפוחי אדמה ברוטב חמצמץ, ירקות ואיולי פיקנטי עושות את הספתח המתבקש לצד טארט האגסים הצלויים וקרם גורגונזולה בליווי קרפצ'ו סלק, סלט עלי תבלין וקשיו. היה גם מאפה בצק עלים עם קממבר מותכת, הברקה של ממש. 
המנה העיקרית הביאה אותנו לשיאים נוספים של עונג. הנה הסלטימבוקה: שני גלילי סינטה עגל ממולאים בייקון וגבינת איטליקו, וכל הפלא הזה עטוף בעשבי טיבול טחונים דק ומטוגן מעדנות ברוטב בצלים וסירופ מרסלה. שני גלילים גדושים להתפקע שנפערים לקראתך ברגע נגיעת הסכין בבשר האדמדם. 
בני ביתי התענגו בחברתה של נבחרת פירות ים (מולים, קלמארי ושרימפס) שהתאגדה סביב מערום ריזוטו קישואים ברוטב שום. הקינוח המושלם (מוס מסקרפונה עטוף שוקולד לבן ורוטב פסיפלורה) כבר לא הפתיע. 
מחיר הבראנץ' - 69 שקלים, עם תוספת של 19 שקלים למי שמעוניין גם במנה עיקרית. הבראנץ' מוגש בימי שישי בצהרים ובימי שני עד חמישי יש עסקיות. 
יריב נופך 
 

מהמחלבה למסעדה 

טבע עז, מסעדת גבינות. מושב בן עמי, 04-9822554 
 
ל"טבע עז" נכנסנו לארוחת בוקר, מהטובות שאכלנו. המסעדה הכפרית השלווה, שעברה לאחרונה מתיחת פנים, מעוצבת בטוב טעם ומגישה ארוחות על בסיס המחלבה הנושאת אותו שם ושוכנת ממש בצמוד. 
המחלבה בניהולו של דרור בוקר הוקמה ב-1990 ומיוצרות בה מגוון גבינות עיזים מחלב טרי הנחלב בדיר שבמשק. יש גבינות חצי קשות, גבינה לבנה, יוגורט עיזים וגולת הכותרת - גבינת פרמיירה (גבינה בשלה עם עובש שחור). 
ארוחת הבוקר המגוונת שמציעה המסעדה כוללת משקה יוגורט טבעי, מבחר גבינות המוגשות על פלטת עץ עגולה ובהן: ממרח גבינת פטה עם שום, גבינה צפתית מחלב עיזים, עלה גפן ממולא חלב גבינת עיזים, גבינת עיזים רכה, גבינת קממבר מעולה, קשקבל ביין ולבנה עם זעתר. ויש גם ריבות מצוינות (קיווי ותפוזים). קפה, חמאה, סלסלת לחם כפרי ריחני וזיתים מרירים. אחרי הגבינות מוגשת חביתת ירק צבעונית או חביתה בסגנון טבע עז בלוויית סלט ירקות ורוטב וינגרט עם שתייה חמה או קרה. 
בתפריט שפע אפשרויות: כריכים, עוגות, סלטים, מרק, קיש, פאי וגם סופלה המוגש עם גלידה. 
יש אפשרות גם לארוחת צהריים עסקית. 
בחנות המסעדה מבחר עצום של גבינות עיזים מצוינות, וגם שמן זית, ריבות, יינות – הכל בייצור מקומי. 
אתי ברוש 
 

אורחי הסולטן 

סראיא, מסעדת דגים, פירות ים ובשרים. הטיילת החדשה, עכו, 04-9553295 
 
בערב חורפי כאשר הים סוער ורוחות מנשבות בחוזקה נכנסנו זוגתי ואני למסעדת סראיא על הטיילת בעכו. מלצר אדיב הפנה אותנו לשולחן מואר בנרות ומושבים מובנים המצופים בכריות בסגנון מזרחי. המקום מעוצב כארמון תורכי, עם קשתות מזרחיות ואור מעומעם ונעים של נרות. 
לאחר הסבר של המלצר על המסעדה והתפריט הוגשו לשולחן כ-15 סלטים, בהגשה מיוחדת ובטעם שנתן תחושה כאילו הוכנו במיוחד לטעמנו. לציון מיוחד ראויים סלט הנבטים בשילוב עגבניות, הפטריות, ראש הארטישוק ולבבות הדקל המתובלים. למנה שנייה הוגשו פטריות במילוי גבינת עזים, שנאפו בתנור ברוטב שום. למנה עיקרית הוגש לנו דג דניס על האש, אשר נפרס לשניים ותובל במיטב התבלינים המזרחיים. עצמות הדג העירומות יעידו על הטעם: פריך ורך כמו חמאה, כשהיין המצוין שליווה אותו הוגש בדיוק בטמפרטורה הנכונה. 
לאחר הפסקה קלה ונחוצה הוגשה לנו מנת הבית-לקינוח: לחם בסירופ מי ורדים בציפוי קצפת ופיסטוקים גרוסים, ולידו קפה הל חם וחזק. 
לאחר שנפרדנו מהמלצר החביב והמקצוען, שמנו פעמינו לעבר החנייה בתחושה כי כשם המסעדה, היינו בארמון הסולטן כאורחיו היקרים של הסולטן. 
מומלץ במיוחד בימי הולדת לבקש את הטקס המיוחד של המסעדה לבעלי השמחה. 
מנחם אלבז 
 

הים הנדיב 

דה לה מר. מסעדת דגים ופירות ים. בן עמי 5, טיילת עכו, 04-9555591 
 
פירוש השם "דה לה מר" בצרפתית הוא "מהים". ואכן, מיטב תוצרת הים עולה על השולחן במסעדה המופלאה הזו, המתמחה בדגים ופירות ים ושומרת על מחירים שפויים ומטה. 
החלל הענקי והמטופח של המסעדה מעוצב בסגנון מודרני כשהצבע החום – שוקולדי הדומיננטי משתלב עם הבזקי צבע אדום בכיסאות הבר ושילוב של נירוסטה. שולחנות עץ כבדים וכסאות עור מעוצבים מונחים בסדר מופתי ואקווריום עם כוכבי ים המוטבע בכל שולחן מוסיף אסתטיות ורוגע. 
ערכת הסלטים הפותחת את הארוחה היא מהטובות באזור, עם סלט ירקות רענן שנחתך זה עתה, סלט קישואים קלויים, סלט כרובית רב מרכיבים, עגבניות בפלפל חריף ובצל, סלט שומר וסלק אדום ועוד. הכול מגיע עם פיתות ולחמניות טריות וחמות. המנות העיקריות באות בגדול: פילה דניס פרובנסל ומנת סלמון פסטו הוגשו על מצע פירה תפוח אדמה נימוח ומתובל כהלכה בלוויית רטבים נהדרים שהוגשו בנפרד. המנות יפות והטעם מושלם. 
התפריט מתחשב גם בחובבי הבשר והצמחוניים, שימצאו כאן אופציות רבות וטעימות. המקום מציע עסקיות במחיר 49 שקלים, ורמת המחירים, כאמור, הוגנת להפליא. 
פתוח כל יום בשעות 10:00-24:00. 
אתי ברוש 
 

אוכל לבנוני יהודי 

מטעמי התאומות, אוכל לבנוני יהודי. כשר. שכניה, 04-9998220 
 
בעלבק, בירות וג'וניה לבנוניים יהודיים. היתכן? ועוד איך. אלו חלק משמות המנות שיוגשו לכם במסעדת התאומות שברכס הר שכניה. כבר משמות המנות אנו מבינים כי סיפור מיוחד עומד מאחורי כל מנה. מאי ומישלין, בעלות המסעדה, מכינות אוכל מבית ילדותן בלבנון. במשך שנים עומלות האחיות על שיחזור אוכל מבית הוריהן. אוספות מתכונים מבני המשפחה, מתבלות ומנסות להחיות ולשמר את הטעמים המיוחדים של האוכל הלבנוני היהודי. האוכל אותו יגישו מאופיין בעדינות טעמיו. הוא כמעט אינו מכיל תבלינים, ולרוב יסתפק רק במלח ובבהרט – תערובת של חמישה תבלינים. 
הגענו לצהרים. כמנה ראשונה בחרנו ב"זחלה" וב"ביבלוס". הזחלה היא מנה המורכבת מסלטים כמו טבולה, פטוש, באבה גנוז' וחומוס עם פול. הביבלוס הוא תערובת מאפים בשריים. לצמחונים תוגש מנה דומה בשם "בעלבק". המשכנו במנות עיקריות. "קסטלטה", חזה עגל ברוטב לימון בתוספת אורז בדפינה (פטריות ושקדים) וירק מבושל, ובפלטת ממולאים (מומלצת במיוחד). האוכל היה טעים מאוד, הוגש באופן אסטטי ומיוחד, והמנות גדולות ועשירות. לקינוח הוגשה אל שולחננו צלחת "ביירות", צלחת מתוקים לבנוניים עשירה וטעימה. הקלנו על העומס עם "תה מרלי", תה הבית העשוי מחמישה תבלינים, שהוגש בתוספת אגוזים, צנובר ושקדים קלויים. 
במקום מוגשות ארוחות בוקר, צהרים וערב. יש take away, וניתן לרכוש תבלינים, תה וריבות תוצרת הבית. 
רביב צור 
 

באת הבייתה 

הבית באבירים, מסעדת גורמה. אבירים, 054-6644779 
 
והרי לכם מסעדת גורמה גלילית: "הבית באבירים" היא מסעדה הממוקמת בתוך בית פרטי, הבנוי כולו מאבני "ירושלים". הבית תוכנן בקפידה על ידי בני הזוג האדריכלים טל ורוני, שגם גרים במקום ומפעילים את המסעדה. בחדר שנבנה עבור המסעדה חמישה שולחנות אירוח בלבד. על המלצרות הופקדה אור, ביתם של טל ורוני, המעניקה שירות "5 כוכבים". 
האווירה הביתית החמימה מתחזקת לנוכח שולחן אוכל ענק במרכז החדר, ועליו קערות יפהפיות עם מגוון פירות העונה. מסביב, בסידור מיוחד, ארוניות כלים ופינות חמד המשמשות את המסעדה. חדר המסעדה, המואר בנברשות מדגם עתיק ובנרות, משקיף לגינה ירוקה ומטופחת מצד אחד, ולסלון הבית מצד שני, שם מארחים בעלי הבית גם את באי המסעדה הממתינים לשולחנם. 
טל קיבל את פנינו וכמי שמארח אותנו בביתו שלו, התיישב לצידינו לשיחה קלילה והתעניינות כנה באורחיו. 
לראשונות הזמנו כבד אווז ברוטב אגסים, שמראהו וטעמו עדיין חרוטים בזכרוני, ומגוון מעורב של פירות ים בסגונונות בישול שונים. במנה העיקרית זכינו לטעום ממדליוני פילה עם ירקות וריזוטו וממנת פילה דג על מצע פירה וירקות, והכל בהגשה צבעונית ומגרת חיך וטעמים מענגים. 
הארוחה לוותה ביין אדום מסוג מרלו מיקב מקומי, וקינחנו במוס שוקולד וקרם ברולה, תוצרת בית, טעים להפליא ובתה צמחים חמים ומרגיע. בירכנו את המארחים, אמרנו תודה לשף הבית המוכשר לירז קריספין, וחזרנו הבייתה מאושרים. 
סיגל מואיסיס 
 

הגנים המלכותיים 

מסעדת ארמון הנסיכות, מול כפר מנדא, 04-6001241 
 
בכביש המוליך מגוש משגב לצומת המוביל, על הכביש הראשי מול הכפר הציורי מנדא, יושבת על גבעה מסעדת 'ארמון הנסיכות'. 
המסעדה משקיפה על נוף גלילי הררי, והיא מתהדרת בגנים מלכותיים שטרם נראו באזור הגליל. ממש גני ארמון. מדשאת הגן מחולקת לפינות אינטימיות, כשלכל פינה אופי המיוחד לה. בפינת אחת, למשל, הותקנה באר כמו פעם. בפינה אחרת כרכרה, ויש גם מכונית משנות השישים, מפל מים, מבנה אבן באופי ערבי מקומי, סירת דייגים העוגנת בנחל קטן ופינת שעשועים לילדים. אולי לא מיני ישראל, אבל בהחלט מזכיר. 
אם מזג האוויר אינו מאשר לאכול תחת כיפת השמיים, אפשר לשבת במסעדה המרווחת ולהשקיף על הגינה מבעד לחלונות הרחבים. חאמד, בעל המקום מקדם את פני האורחים בחיוך לבבי והכנסת אורחים מלכותית, כיאה למקום. 
האוכל בולט באיכות ההגשה, הטעם והמגוון. הסגנון מזרחי מקומי והמחיר שווה לכל כיס. אנחנו נהננו ממבחר סלטים, חומוס מעולה, צלעות כבש מצוינות וקבב עסיסי, וקינחנו במלאבי מתוק ומשובח. בתפריט מגוון בשרים נוסף וגם דגים, והמחירים שווים לכל כיס. 
רביב צור 
 

חטאים במושב 

האווז הירוק, מטבח צרפתי. מושב בצת, 052-2669867 
 
יש משהו מחייב מאוד במסעדה שממוקמת בחצר של בית פרטי. האווז הירוק שבמושב בצת עומדת במחויבות הזו היטב, ואת זה לא רק אנחנו אומרים. לאחרונה זכתה המסעדה בתואר המכובד "מומלצי מפה 2006". המסעדה שוכנת במבנה עץ הממוקם בחצר גדולה ומוצלת. המטבח הוא בכיוון צרפתי עם סטיות כיד הדמיון והטעם.  
פתחנו במנת כנפיים ברוטב מפתיעה ואיכותית ובמרק בצל משובח. לעיקריות הזמנו רביולי תרד מעולה, ואילו אני הלכתי על מנת הדגל: פילה רויאל. זוהי מנה המורכבת משכבות פילה וכבד אווז כשלצידן, ככה בשביל העידוד, קבב טלה ותאנה מיובשת ממולאת בכבד אווז. כל העסק הזה טובל מעדנות ברוטב של קשיו, פיסטוק וצנוברים, להשלמת חגיגת טעמים הגובלת בחטא. קינחנו בסורבה פירות (התחלקנו, מי יכול להכיל לבד קינוח אחרי ארוחה שכזו?) והאושר היה גדול. 
במסעדה תפריט יינות עשיר, בימים שני עד חמישי יש עסקיות ובסופי שבוע מומלץ להזמין מקום. 
אייל כץ

תגובות לכתבה



  • אדלינה. הקפדה על כל פרט. בתמונה הראשית: ארט דה קוקו
    אדלינה. הקפדה על כל פרט. בתמונה הראשית: ארט דה קוקו
  • הדרל'ה. גורמה במיטבו
    הדרל'ה. גורמה במיטבו
  • מורגנפלד. קודם כל בשר
    מורגנפלד. קודם כל בשר
  • מהקינוחים של ארט דה קוקו
    מהקינוחים של ארט דה קוקו
  • הבקתה בין הנחלים. איכות, כמות ונוף
    הבקתה בין הנחלים. איכות, כמות ונוף
  • בטברנה. חגיגה לחיך וללב
    בטברנה. חגיגה לחיך וללב
  • טבע עז. גם גבינה זה גורמה
    טבע עז. גם גבינה זה גורמה
  • דה לה מר. פירות ים במחירים שפויים
    דה לה מר. פירות ים במחירים שפויים
  • הבית באבירים. פגישה בין אוכל לאדריכלות
    הבית באבירים. פגישה בין אוכל לאדריכלות
  • ארמון הנסיכות. מזכיר את "מיני ישראל"
    ארמון הנסיכות. מזכיר את "מיני ישראל"
  • האווז הירוק. מחויבות של מסעדה בתוך הבית
    האווז הירוק. מחויבות של מסעדה בתוך הבית
  • מסעדת טרנסילבניה. בשבחי העישון
    מסעדת טרנסילבניה. בשבחי העישון