פנאי - פורטל התיירות של הגליל מערבי

כניסה ללקוחות
צימרים ובתי מלון מסעדות ואירוח אטרקציות ואתרים טיפולים וספא טיולים ומדריכים תרבות ואומנות שופינג ומתנות לקבוצות וארגונים

כדאי לכם



קנטטה לקקאו

חנות שמשלבת איכות עם שפע של שוק, בית קפה סטייל אירופאי שמתמחה בפרלינים מבלגיה, מפעל של איש אחד, ומסעדה שהעיקר בה זה השוקולד / הדס כרמונה

על הלהבה עמד הסיר השחור, מכוסה במכסה פשוט, כאילו מחכה לי. עמדתי ליד הסיר, כמו ילדה קטנה, מצפה שהאיש המבוגר יגיע סוף סוף וירים את המכסה. ידעתי מה אני עומדת לראות, אבל עד שאני לא רואה במו עיני, העזתי רק לקוות. כשהגיע הרגע, והוא הרים את המכסה, הרגשתי לרגע כאילו זכיתי בלוטו. נוזל סמיך, חם ומתוק התחמם לו בנעימות בתוך הסיר. בעל מפעל השוקולד הכניס את כף העץ והחל לערבב את הזהב החום הזה. ורגע לפני שאיבדתי את שארית נימוסיי הפולניים, הוא סוף סוף שאל: רוצה לטעום? 
חלום? חלומות לפעמים מתגשמים. והחגים? זמן מצוין להגשים חלומות מתוקים. בגליל המערבי יש מספר מקומות שישמחו להגשים לכם חלום מתוק. שוקולד תוצרת חוץ, או תוצרת מקומית, ארוז למתנה, במשקל, טבלה, ליד הקפה או בתוך העוגה. עכשיו, כשכבר ברור לכולם ששוקולד זה גם בריא, אתם מוזמנים, לכבוד החגים (אבל גם בכל עונה אחרת בשנה) לביקור מתוק שיעשה טוב לגוף ולנשמה בחנות לשוקולדים, בית קפה, מסעדה ומפעל של איש אחד. 
 

עסק משפחתי 

צ'וקולטה, חנות שוקולדים בנהריה 
חנות שוקולד תמיד תגרום לי קצת להתבלבל, אבל בצ'קולטה התבלבלתי קצת יותר: מצד אחד זו חנות מעוצבת בקפידה מרצפת העץ, דרך המדפים ועד האהיל האחרון. מצד שני, עושר עצום של שוקולדים וממתקים אחרים, שוקולדים בתפזורת, הכל זמין, בכל הצורות, הגדלים והמינים, משהו שמזכיר בכלל... שוק? שמעון שבבו, מנהל הסניף בנהריה: "אחי, אייל שבבו, עוסק כבר 18 שנה בענף המתוקים. היו לו חנויות בשוק והוא מכר בסיטונאות. לפני חמש שנים החלטנו לשנות את האופי של המכירה ולעשות בוטיק שוקולד". 
זה כנראה סוד ההצלחה של רשת החנויות צ'וקולטה. בוטיק עממי. וכיאה לבוטיק שכזה, בצ'וקולטה מוכרים בעיקר שוקולדים תוצרת חוץ מאיכות משובחת, אך המחירים שווים לכל כיס והמבחר עצום. אז אולי לא נמצא פה "ארבע בעשר" אבל מתנות מכובדות ב-30 עד 60 שקלים תמצאו בקלות ובגלל שיש שוקולדים בתפזורת תוכלו לקנות בדיוק כמו שהכיס מאפשר לכם. שמעון: "אני בוחר את השוקולדים כך שיתאימו לאופי החנות. יש חיקויים בענף השוקולד אבל אני מעדיף להרוויח טיפה פחות ושהלקוח יחזור אלי. בטווח הרחוק זה משתלם. אנחנו גם לא ממלאים מארזים בנפח סתם, זה לא טוב לשם שלנו. היום כבר מתקשרים אלינו ועושים הזמנה דרך הטלפון, כשאנחנו עושים גם את המשלוח". 
- איזה שוקולד הכי פופולרי? 
"באופן כללי יש מגמה לכיוון שוקולד מריר, כיוון שלאחרונה התפרסמו מאמרים שמריר זה בריא. אנשים מחפשים את אחוזי הקקאו בשוקולד". 
- מי מגיע לחנות? 
"98 אחוז מהלקוחות שלנו הן נשים. את יודעת למה? כי נשים זוכרות תאריכים חשובים. הן חכמות יותר ומפרגנות יותר מהגברים". ידעתי את זה.  
המבחר, כאמור, כולל שוקולדים בתפזורת, טבלאות שוקולד, שוקולד של "גליתא" מדגניה, שוקולדים נוסטלגיים שהדודה הביאה מחו"ל, ליקר שוקולד, מתנות ומארזים שונים ועוד סוגים של ממתקים. 
שדרות הגעתון 33 נהרייה, טלפונים: 04-9927788, 052-2855857. פתוח: א-ה 20:00-9:00, ו' 15:00-9:00. 
 

פריז, בריסל מעיליא 

פראלינט, בוטיק שוקולד ובית קפה במעיליא 
פראלינט הוא בוטיק שוקולד בלגי ובית קפה קטן בעיצוב אירופאי, עם עציץ תלוי בכניסה וצלונים המשווים למקום שיק בניחוח חו"ל. אמרתם פריז? כן, מזכיר. סלים ואיילין פתחו את בית הקפה מתחת לביתם שבכפר הנוצרי מעיליא (שבכלל שווה טיול קצר, ותכף הפירוט). ואיילין היא בכלל מורה וסלים מהנדס: "התלבטנו הרבה אם לעשות את השינוי הזה. אולם סלים גר עשר שנים באירופה והשוקולד המשובח נשאר לו תמיד בראש", מסבירה איילין. 
לאיילין וסלים שלושה ילדים וחשבתי לעצמי שזה בטח לא פשוט לגדל שלושה ילדים בצמוד לפרלינים שיובאו במיוחד מבלגיה, מבלי לגרום להם לחורים בשיניים או השמנת יתר. "בהתחלה הילדים מאוד התלהבו והרשנו להם שוקולד אחד ביום", אומרת איילין. "אבל עכשיו זה כבר פחות מעניין אותם". הבת שלי לעומת זאת, עוד לא הגיעה לרוויה וביקשה "עוד שוקולד" בקול צלול ובטוח ובפנים מרוחות במתוק המתוק הזה. הייתי לארג'ית והזמנתי לה עוד פרלין. אמנם הקפדתי לקחת ביס מכל אחד שהיא בחרה אבל רק בגלל שלא רציתי שתאכל יותר מדי. בחיי. 
המקום מתוק (אלא מה) ונעים, האווירה ביתית ויוקרתית כאחד והשוקולד... רק לבחור: בבית הקפה מוכרים 20 סוגים שונים של פרלינים וטראפלס המגיעים היישר ממפעל ביתי בבלגיה. עוד בבית הקפה: עוגות (בעיקר עוגות מוס), ליקרים עבודת יד, יין בחורף, קוראסונים וכמובן קפה.  
אפשר להזמין עוגות ושוקולדים לאירועים. 
מעיליא הוא כפר יווני קתולי, אחד משני כפרים בארץ שתושביהם קתולים. מלבד בית הקפה יש בו מספר אתרים תיירותיים: מבצר המלך, כנסייה, מערות קבורה, בית בד עתיק, סמטאות ציוריות, נקודות תצפית, מסעדות ועוד. 
מעיליא. פונים ימינה 200-300 מטר אחרי הכניסה לכפר, לעקוב אחר השילוט. טלפון: 050-6355121. פתוח: ימים שני עד שבת, כל היום. 
 

ג'וני איז ד'ה בוי 

ג'ונקולד, מפעל במנוף 
זה היה קצת נאיבי מצידי להגיע למפעל שוקולד שבועות ספורים לפני ראש השנה ולחשוב שאמצא את בעל המפעל פנוי. אבל ג'ון, שהגיע לארץ היישר מניו-זילנד לפני 25 שנה, הוא איש חביב ובכל זאת התפנה להסביר לי על מפעל השוקולד שלו. מפעל של איש אחד.  
ג'ונקולד הוא מפעל תעשייתי, כלומר השוקולד לא נעשה ביד אלא על ידי מכונות. ג'ון פתח אותו לפני שמונה שנים. לפני כן הוא עבד 12 שנה במפעל שוקולד אחר, כך שהוא בעל נסיון ויש לו גם המצאה שכולו מכירים: הוא זה שהמציא את הדגנים המצופים שוקולד! כשתגיעו, ג'ון כבר יראה לכם איפה מכינים את הנוגט, איפה המכונה שמייצרת שלושים כדורי שוקולד בארבע שניות (שזה 17 אלף כדורים בשעה) ואיפה התופים בהם עוברים כל הכדורים ביחד, ציפוי אחד אחד. כשהגעתי חיכו לציפוי דווקא מספר ארגזים מלאים בכדורי קוקוס. ג'ון מייצר שוקולדים בכל מיני טעמים ובאופן אישי, הכי אהבתי את הפקאנים מצופי השוקולד. את השוקולדים שלו מוכר ג'ון לבתי מלון, בוטיקים, מרכזי מבקרים, חברות קייטרינג ואירועים. 
אחרי הביקור בג'ונקולד תבינו סוף סוף מה ההבדל בין שוקולד לצימקאו, מה זה חמאת קקאו ואיך ייתכן ששוקולד לבן הוא לבן ועדיין נקרא שוקולד. הכניסה חופשית ומלווה בהדרכתו של ג'ון וטעימות. מי שרוצה יכול לקנות שוקולדים בחנות המפעל שנמצאת במקום.  
אזור התעשייה ליד היישוב מנוף שבגוש שגב. טלפון: 04-9999374, 054-4724458. פתוח: כל השבוע חוץ משבת. 
 

מאה סוגי פרלינים 

ארט דה קוקו, מסעדה בכרמיאל 
השוקולטיירית הידועה מיכל להב פתחה את המסעדה ארט דה קוקו לפני כשלוש שנים בכרמיאל. לפני ארט דה קוקו היה למיכל בית שוקולד בראש פינה והמעבר לכרמיאל איפשר לה לפתוח מסעדה חלבית גדולה לצד בית שוקולד משובח.  
במסעדה יש קיר ענקי עם המון, אבל המון, מוצרי שוקולד והכל בעבודת יד. מאחורי המסעדה, ממש בצמוד, יושב מפעל השוקולד בו עובד צוות של קונדיטורים ושוקלטיירים עם חומרי גלם המיובאים בעיקר מבלגיה וצרפת. מיכל אחראית על פיתוח המנות ובקרת הטעמים, ולמרות שהיא כבר בעלת עסק גדול, היא עדיין עובדת עם השוקולד ועושה בעצמה את הניסיונות להוצאת מוצרי שוקולד יפים ומפתים שטעמם לעולם אינו מאכזב.  
בארט דה קוקו מוכרים מאה סוגי פרלינים (גם לדיאבטים), 40 סוגי קינוחים וטבלאות שוקולד. יש גם ליקר שוקולד, דבש נוגט, עוגות, מארזים למתנות והפתעות לילדים. במקום מוכרים חומרי גלם וערכות פונדו עם מתכונים, ובבר של המסעדה יש 40 סוגי משקאות שוקולד שפותחו במיוחד. 
הקינוחים עולים 24-36 שקלים, פרלינים במשקל: 36 שקלים ל100 גרם (30 שקלים לדיאבטים), המנות במסעדה עולות כחמישים שקלים (יש גם יותר יקרות) וניתן להזמין תפריט סגור מראש לקבוצות או לעשות במקום אירוע. 
כתובת: בכניסה המזרחית של כרמיאל, בקצה אזור התעשייה, ליד תחת פז. טלפון: 1-700-700-359. פתוח: א-ו 24:00-8:30, שבת 24:00-9:30.

תגובות לכתבה



  • צ'וקולטה
    צ'וקולטה
  • פראלינט
    פראלינט
  • ג'ונקולד
    ג'ונקולד
  • ארט דה קוקו
    ארט דה קוקו