א-לה כפר גליון מספר 178 נושא: הבית הגלילי. מרץ 2010 | מתכונים לחג

מתכונים לחג

חזרה לורדה ומדורים

חם מהתנור
הלחמניות הקטנטנות והשובבות של פסח

כשחופשת פסח החלה, דלתות המאפיה של אבי היו נסגרות יחד עם ריח הלחם שנישא בחלל המאפיה ופינה מקומו ללחמניות הקסומות האלו של פסח, שפתוחות לכל ממרח (הכי אהבנו עם שוקולד "השחר" המיתולוגי) ועוזרות להתגבר על הגעגוע.

אז הרי המתכון ל- 15 עד 20 לחמניות "בריאות" ללא מרגרינה וללא חמאה:

החומרים:
2/3 1 כוסות מים
2/3 כוס שמן
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור לפי ה"רגש"
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים

קדימה לעבודה:

בסיר שעל האש מחממים מים + שמן + מלח ופלפל עד לרתיחה.
מוסיפים בבת אחת קמח מצה ומערבבים.
מסירים מהאש ובמיקסר מעבדים 2 דקות, עד שהתערובת צוננת מעט.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל פינג פונג או לחמניות ארוכות.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
ואופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.
הערה: אין לפתוח את דלת התנור כל משך האפייה

לאחר 20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-20, 30 דקות נוספות.

לקישוט
ניתן טבול כל לחמניה בשומשום, או להוסיף לבצק עשבי תיבול כמו רוזמרין, תימין, עירית וכו'.

שיהיה לכולנו חג פסח נפלא וטעים

המתכון באדיבות איריס מסטודיו "אופים ונהנים": חוגי אפיה וסדנאות, עוגות ומלוחים לימי הולדת ואירועים.

 

 

פבלובה ברוטב פירות יער

מצרכים:

למרנג:
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1/4 1 כוסות אבקת סוכר

לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה 32% לפחות (לפרווה ניתן להחליף בשמנת צמחית + קורט מלח)
2 כפות סוכר
 

לרוטב פירות יער:
1 חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים
1/3 כוס סוכר
 

אופן ההכנה

המרנג:
מקציפים את החלבונים ותוך כדי ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים לקצף יציב ומבריק. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר. מחממים תנור ל- 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מעבירים את הקצף לשק זילוף חד פעמי ומזליפים דסקיות בקוטר של כ-8 ס"מ. ממשיכים להזליף מעל השוליים שלושה עיגולים אחד על השני כדי ליצור קערת מרנג. אופים כשעתיים עד שהקצף יבש לגמרי.

רוטב פירות יער:
שמים בסיר את פירות היער והסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מצננים.

הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף יציב ונוקשה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף חד פעמי וממלאים את כוסיות המרנג. בעזרת כף מוזגים מעט מהרוטב על הקצפת ומגישים מיד.

הערה: ניתן לשמור כל אחד מהמרכיבים בנפרד ולהרכיב לפני ההגשה

המתכון באדיבות הקונדיטורית רעות פרי מדולסה